Studentski dom Virovitica

Studentski dom Virovitica otvoren je 30. kolovoza 2017. godine. Kapacitet doma, ukupne veličine 2.287,87 m2 je 108 ležajeva. Investitor projekta bila je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, a financiranje se temelji na Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. EU sredstva činila su čak 95% cijele vrijednosti investicije!
Korisnicima Studentskog doma Virovitica smještaj je omogućen u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Na raspolaganju im je boravak za zajedničko druženje korisnika, informatička učionica te besplatni WiFi u svim prostorijama. Studentski dom Virovitica opremljen je profesionalnim perilicama i sušilicama rublja te uređajima za glačanje.

Studentska prehrana

Nasuprot Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u svibnju 2014. godine za studente i sve građane otvoren je Restoran „Škola“. Restoran pruža usluge studentske prehrane.
Restoran nudi samo hranu spravljenu bez aditiva i konzervansa izrađenu od namirnica pretežno s područja Virovitičko-podravske županije. Kuhinjski pogon projektiran je po najvišim standardima struke, te organiziran po propisima visokog HACCAP-a.
Svi zaposlenici prošli su posebnu obuku za rad u studentskom restoranu, što znači da su detaljno upoznati sa propisima, normativima i namirnicama odnosno jelima u skladu s Pravilnikom i dopunama Pravilnika za pripremu jela u studentskoj prehrani.
Sav inventar je potpuno nov, certificiran i ispitan, sa svim potrebnim dozvolama, te po standardima EU kao i po propisima i Zakonima RH.
Radni kapaciteti kuhinje i kadrova u njoj su prijem, obrada, priprema i proizvodnja te posluživanje više od 1.200 obroka u jednoj smjeni.

Saznaj više