U okviru Erasmus+ programa međunarodne mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja, ovaj tjedan od 19. do 23. ožujka 2018. godine u Visokoj školi Virovitica gostovali su kolege iz Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca, Republika Srbija: predavač mr. Valerija Večei Funda, te iz redova nenastavnog osoblja, Nada Sarajlija, dipl. iur., tajnik Visoke škole iz Sremskih Karlovaca.

Mr. Valerija Večei Funda diplomirala je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a na Fakultetu za menadžment je stekla titulu magistra menadžmenta 2009. godine. Na Visokoj školi strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca je nositelj nekolicine kolegija iz područja Istraživanja u marketingu i konkurentnosti, a područja njenog znanstvenog i stručnog interesa su menadžment, ekologija i marketing. Sudjelovala je u projektima Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj: projektu iz područja održivog razvoja pod nazivom „Eko-škole kao model i sredstvo obrazovanja za održivi razvoj“, kao i na projektu „Održiva potrošnja u AP Vojvodini“.

Našim studentima je u sklopu međunarodne dolazne mobilnosti održala niz predavanja na temu Kompetencije za vođenje razgovora u kriznim situacijama, Međunarodni program Eko-škole i EkoFakultet kao faktor promicanja ekološke svijesti, te Suradnja s medijima i razvijanje imidža ustanove na primjeru međunarodnog programa Eko-škole.

Nada Sarajlija je u istom razdoblju boravila u Studentskoj referadi i u tajništvu Visoke škole Virovitica gdje se je kroz praćenje rada djelatnica (tzv. job shadowing) upoznala s načinom rada spomenutih odjela.

Ovo gostovanje je nastavak uspješne i plodonosne suradnje između dviju institucija, započete našim prvim Erasmus+ projektom mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja iz 2016. godine, a koja će se nastaviti i najavljenim dolaskom još jednog predavača iz spomenute institucije do kraja ovoga semestra.

Erasmus koordinator