Tijekom proteklog tjedna (23. – 27. travnja 2018.), studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju „Simulation game“ na Institute of Technology and Business u Češkim Budejovicama. Kao predstavnici VŠMTI-a sudjelovali su studenti Mateja Matijašić i Dominik Kadežabek, pod mentorstvom profesora mr.sc. Damira Ribića.
Na natjecanju su sudjelovali i predstavnici visokih učilišta iz Češke, Nizozemske, Belgije, Latvije, Poljske, Rusije i Hrvatske. Studenti su se natjecali međusobno u miješanim međunarodnim timovima. U dva kruga natjecanja Mateja Matijašić bila je u pobjedničkim timu dok je tim Dominika Kadežabeka nakon prvog dana natjecanja zauzeo 5. mjesto odnosno 2. mjesto nakon drugog dana. Treći dan natjecanja prezentirane su strategije, nakon čega je tim Dominika Kadežabeka zauzeo prvo mjesto.
Cilj ovakvog natjecanja je kroz simulaciju upravljanja tvrtkom pokazati stručnost i znanje u dinamičnom okruženju, te sposobnost suradnje u međunarodnom timu kroz simulaciju stvarnog tržišta. Studenti rade na osmišljavanju proizvoda, identificiranju ciljne skupine, istraživanju tržišta, upravljanju operacijama, strateškom marketingu i svemu ostalom potrebnom da bi se uspješno vodila tvrtka, a kako bi u konačnici postigli što je moguće bolji financijski rezultat koji se ogleda kroz nekoliko financijskih pokazatelja od kojih su najvažniji ROI (povrat na kapital) i EVA (ekonomska dodana vrijednost).
Kroz ovakva međunarodna natjecanja studentima je omogućena usporedba znanja i stručnosti, koju su stekli tijekom svog studiranja, s drugim studentima iz cijele Europe. Osvojenim prvim mjestima studenti su dokazali da se studiranjem na VŠMTI-u mogu steći zavidne kompetencije na europskoj i svjetskoj razini i da u svojim znanjima i stručnosti hrvatski studenti ni malo ne zaostaju u usporedbi sa studentima iz drugih zemalja.
Postignuti rezultati predstavljaju izazov svim budućim studentima koji će imati mogućnost sudjelovanja na takvim natjecanjima.