U Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici stigla je dopusnica za preddiplomski stručni studij Elektrotehnike, smjer Telekomunikacije i informatika.

Povodom pristigle dopusnice dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić izjavio je da će se najesen upisati prva generacija od 30 studenata. Upravo dobivanjem preddiplomskog stručnog studija Elektrotehnike, smjer Telekomunikacije i informatika, na preddiplomskim studijima će biti četiri studija iz tri različita znanstvena polja, čime se stekao uvjet da Virovitica dobije Veleučilište što i je jedan od sljedećih ciljeva. Nadalje, upisi će krenuti čim se riješe „papirnate formalnosti“.

Dobivanjem preddiplomskog stručnog studija Elektrotehnike, smjer Telekomunikacije i informatika, pokazala se orijentacija Visoke škole Virovitica prema STEM području i IT industriji, a sve to uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, ali i svih gradova i općina koji participiraju svojim udjelima kroz financiranje VŠMTI-a  u poznatom  „Virovitičkom modelu“.

(izvor: www.vpz.hr.)