U petak, 22.03.2019, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je svečanost potpisivanja i uručivanja ugovora za Poziv “Provedba HKO-a na razini visokog obrazovanja” iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Projekt „Provedba HKO u stručnim studijima računarstva“ okupio je sve potencijalne izvoditelje stručnih studija koji rezultiraju kvalifikacijama “stručni prvostupnik inženjer računarstva” i “stručni specijalist inženjer računarstva”.

Nositelj partnerskog konzorcija je Visoko učilište Algebra, a partneri na projektu su: Tehničko veleučilište u Zagrebu, Međimursko veleučilište u Čakovcu, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, Veleučilište u Bjelovaru, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Split, Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split, Hrvatska udruga poslodavaca, Visoka škola za informacijske tehnologije, Veleučilište Velika Gorica, Veleučilište Hrvatsko Zagorje Krapina.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, a ukupna vrijednost je 3.836.901,74 kn. Projekt je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Radi što uspješnije provedbe projekata Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će niz radionica o konceptima i metodologijama Hrvatskoga kvalifikacijskog oblika. Edukativne aktivnosti započele su radionicom o metodologiji izrade standarda zanimanja održanom 25. travnja 2019. na kojoj je prisustvovala Visoka škola. Radionica je obuhvatila ulogu standarda zanimanja u primjeni Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, dokazivanje utemeljenosti prijedloga standarda zanimanja te izradu prijedloga standarda zanimanja služeći se Anketom o standardu zanimanja kao i prikaz postupka formalnog vrednovanja.