U četvrtak, 10. listopada 2019. godine u Informativno edukativnom centru – hostelu Dravska priča u Noskovcima, u sklopu provedbe prekograničnog projekta (HU-HR) Common tourism development of natural and cultural assets of Suhopolje-Noskovačka Dubrava-Zselic Starry Park, akronima Tourism 4 All, održana je konferencija Turistički potencijali prekograničnih zaštićenih područja prirode. Na konferenciji su sudjelovali, studentica 1. godine Destinacijskog menadžmenta Iva Blažev, Juraj Randelj, mag.oec. asistent u odjelu za turizam, ujedno i koordinator na projektu te dr.sc. Dejan Tubić, v.pred., pročelnik odjela za turizam.

Bitno je napomenuti da su partneri na projektu Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko podravske županije u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i SEFAG Forest Management and Wood Industry Share Co.

Na početku konferencije okupljene je pozdravila ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo te predstavila projekt Tourism 4 All i Posjetiteljski centar Dravska priča. Profesor Josip Mikolčić (TZVPŽ) održao je prezentaciju  Dobrodošli u Virovitičko-podravsku županiju, Zita Kovácsné Kiss (SEFAG Zrt.), održala je prezentaciju na temu Turističke destinacije u šumskim područjima županije Šomođi, Helena Hegediš (VPŽ) predstavila je Centar za posjetitelje Suhopolje, Vladimir Ajhler, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ, predstavio je projekt Revitalizacija Parka u Suhopolju, Ana Blatančić (VPŽ) predstavila je projekte i novosti u ponudi Heritage hotela Kurija Janković.

Nakon pauze za ručak, Zita Kovácsné Kiss (SEFAG Zrt), održala je predavanje na temu Suradnja na području turizma Hrvatske i Mađarske, a Iva Blažev i Juraj Randelj, Visoka škola Virovitica, održali su prezentaciju Predstavljanje zajedničkog turističkog proizvoda. Prezentacija je rezultat suradnje studenata Visoke škole Virovitica i Sveučilišta u Kapošvaru koji su kroz četiri radionice imali zadatak osmisliti zajednički turistički proizvod Virovitičko-podravske županije i županije Somogy. Dvije radionice održane su u VPŽ (Visoka škola Virovitica i Informativno edukativni centar – hostel Dravska priča), a dvije u županiji Somogy (Sveučilište u Kapošvaru i SEFAG Zrt. Zselic Starry Park Observatory).

Po završetku svih prezentacija, održana je rasprava na kojoj su govorili i okupljene pozdravili Tatjana Arnold Sabo i Juraj Randelj.

Ovaj projekt i sudjelovanje na istom još je jedan dokaz uključenosti Visoke škole Virovitica u razvoj turizma na području VPŽ te uvažavanja i značaja Visoke škole Virovitica među svim turističkim dionicima Županije.

Odjel za turizam
Visoka škola Virovitica