U petak, 11. listopada 2019. godine, u Belom Manastiru Turistička zajednica Baranje i Odjel za turizam Visoke škole Virovitica potpisali su Sporazum o suradnji. Predmet potpisanog Sporazuma je popularizacija ruralnog turizma kroz stručnu, istraživačku i znanstvenu djelatnost te projektnu suradnju.

Nakon toga je održan prvi radni sastanak s tematikom buduće projektne suradnje, odnosno transfera znanja i tehnologija između partnera, pripreme i organizacije seminara u području ruralnog turizma, stručne prakse i terenske nastave za studente Visoke škole Virovitica kod partnera, suradnje u izradi znanstveno-stručnih projekata, studija i slično te promocije preddiplomskog studija Menadžment, smjer Menadžment ruralnog turizma. Na radnom sastanku sudjelovali su Matej Perkušić, mag.oec., direktor Turističke zajednice Baranje i dr.sc. Dejan Tubić, pročelnik Odjela za turizam Visoke škole Virovitica.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji su se po prvi put održali u kontinentalnom dijelu Hrvatske, prema mišljenju stručnog povjerenstva Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, Baranja je proglašena najuspješnijom ruralnom destinacijom Hrvatske, što svakako predstavlja dodatnu vrijednost potpisane suradnje, ali i zalog za budućnost iste.

Odjel za turizam
Visoka škola Virovitica