Na poziv Agencije za mobilnost i programe Europske unije nastavnici mr.sc. Damir Ribić, v.pred., predsjednik povjerenstva za razvoj karijera, i Danijela Vakanjac, mag.oec., pred., Erasmus+ koordinator Visoke škole Virovitica, sudjelovali su na seminaru za karijerne savjetnike u visokom obrazovanju ”Vještine budućnosti – kako usmjeravati studente” u zajedničkoj organizaciji nacionalnih Euroguidance i Europass centara.

Tijekom programa stručnog usavršavanja namijenjenog djelatnicima karijernih centara u okviru hrvatskih visokih učilišta, koji se održavao u razdoblju 4.-6. studenog 2019. godine na Plitvičkim jezerima, poseban je naglasak stavljen na povezivanju akademske zajednice i poslovnog sektora, te informiranju o mogućnostima integriranja karijernog savjetovanja i učenja o vještinama upravljanja karijerom u studijske programe na temelju hrvatskih i inozemnih iskustava. Seminar se provodio kroz ciljane radionice, zadatke, panel rasprave i prezentacije te umrežavanje sa stručnjacima iz područja ljudskih resursa.

Cilj seminara bio je produbljivanje znanja karijernih savjetnika u visokom obrazovanju za pružanje podrške studentima pri njihovom karijernom savjetovanju, razvoju vještina upravljanja karijerom te planiranju karijernog puta i odabira željenog zanimanja.

Erasmus+ koordinator