Studenti Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održali su terensku nastavu u tvornici RIMAC AUTOMOBILI d.o.o. Sveta Nedjelja. Terenskoj nastavi su prisustvovali studenti 1. i 2.  godine smjerova, Menadžment malih i srednjih poduzeća. Studenti su se upoznali za nastankom i razvojem tvrtke RIMAC d.o.o. te načinom poslovanja tvrtke koja je već tri godine uzastopno uvrštena među najbrže rastuće tvrtke Srednje Europe, dok je ove godine ostvarila i posebnu nagradu za  „Najdistruptivniju inovaciju“. Njezin vlasnik Mate Rimac proglašen „Poduzetnikom godine“ za 2019.godinu.

Studenti su upoznati sa specifičnostima nastanka i razvoja tvrtke koja danas broji više od 600 zaposlenih, a novim investicijskim ciklusom od 80 mil. EUR, ulaskom Hyundai motor Group-e te kupovinom 10% udjela od strane Porsche AG taj broj namjeravaju još značajnije povećati. Konačni cilj je otvaranje Rimac Campusa u Kerestincu kraj Zagreba koji bi trebao biti najveći razvojno-istraživački i proizvodni centar u Europi sa više od 1.500 zaposlenika te objediniti sve segmente poslovanja tvrtke.

Prigodom posjeta naglašena je mogućnost prijave za obavljanje stručne prakse u društvu RIMAC AUTOMOBILI d.o.o. te će se onim najboljima pružiti prilika za zapošljavanje i rad u ovoj respektabilnoj kompaniji. Ovo je još jedan korak naprijed u povezivanju Visoke škole sa gospodarstvom u neposrednom okruženju, te doprinos ostanku mladih ljudi u Hrvatskoj nakon završetka svog školovanja.

Posjeti ovakvim tvrtkama u sklopu terenske nastave, veoma su značajan faktor pri edukaciji budućih poduzetnika, jer im se na direktan način prenose iskustva i daju savjeti kako i na koji način uspjeti u poslovnom svijetu, te kako se nositi sa sve većom konkurencijom u globalnim uvjetima poslovanja.

Odjel za Ekonomiju