U četvrtak 9.1.2020. u sklopu kolegija Pokretanje i upravljanje poduzetničkim pothvatom, održano je gostujuće predavanje bivših studenata Visoke škole Virovitica, Josipa Hertiha, zamjenika direktora Poduzetničkog inkubatora Virovitičko podravske županije te Karmela Domovića osnivača i vlasnika tvrtke Top Smart Company d.o.o.

Josip Hetrih studentima je predstavio Mrežu poduzetničkih inkubatora Virovitičko podravske županije te usluge i pogodnosti koje poduzetnici početnici mogu ostvariti ukoliko započnu svoje poslovanje u jednome od njih. Predstavljene su i mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te HBOR-a i HAMAG-a koje stoje na raspolaganju mladim poduzetnicima prilikom pokretanja vlastitih poslovnih pothvata.

Karmelo Domović predstavio je svoju tvrtku te put nastanka tvrtke i razvoja poslovne ideje koja je nastajala upravo kroz predmetni kolegij tijekom obrazovanja na Visokoj školi Virovitica. Karmelo je prvi stanar novootvorenog poduzetničkog inkubatora u Pitomači i svojim osobnim primjerom studente je pokušao potaknuti na ostvarivanje vlastitih poslovnih ciljeva te im pružio ohrabrenje da se i sami nakon završetka studija realiziraju u poduzetničkom smislu i na taj način usmjere svoj budući život. Kroz izrazito motivirajuću i nadahnjujuću prezentaciju kroz vlastiti primjer, studentima je približio djelić života mladog poduzetnika u nastajanju čiji je početak bio upravo u klupama i dvoranama Visoke škole Virovitica.

Odjel za Ekonomiju

Visoka škola Virovitica