U srijedu, 22. siječnja 2020. godine, održano je predavanje Mateje Cah, ravnateljice Razvojne agencije AGRO iz Grubišnog Polja. Pored dugogodišnjeg iskustva u izradi i provedbi projekata, dugi niz godina sudjeluje u organizaciji sportsko-rekreacijskog događaja Put Šarana Outdoor Weekend (ispred Biciklističkog kluba BOR), jednog od najboljih sportskih događaja u Slavoniji koji okuplja sportaše rekreativce koji se bave brdskim biciklizmom i trčanjem. Predavanje je održano u okviru predmeta „Upravljanje turističkim događajima“ na kojem su prisustvovali studenti treće godine Menadžmenta ruralnog turizma.

U okviru predavanja, studentima su prikazane glavne aktivnosti u organizaciji navedenog događaja, od aktivnosti koje započinju dosta prije održavanja samog događaja, do realizacije onih tijekom i po završetku održavanja događaja. S obzirom da je riječ o održavanju turističkog događaja nekomercijalne naravi, predstavljeni su motivi i glavne koristi koje organizatori nastoje isporučiti lokalnoj zajednici, koja ujedno u većini i sufinancira održavanje istog.

Studentima je na vrlo kreativan, konkretan i jednostavan način prikazan cjelokupni proces organizacije i upravljanja događajem, kao primjer uspješnog događaja kojim upravljaju mladi stručnjaci, entuzijasti i vizionari. Predavanjem je prikazana važnost svih kompetencija organizatora za uspjeh određenog događaja, što je na primjeru predmetnog događaja prikazano u kontekstu posjedovanja stručnih i specifičnih znanja, vizije, menadžerskih, pregovaračkih te drugih sposobnosti i osobina (upornost, entuzijazam, fleksibilnost i sl.). Na samom kraju, studenti su pored dobivenih odgovora na pitanja, dobili priliku sudjelovati u organizaciji nadolazećeg Put Šarana Outdoor Weekend 2020., s ciljem unaprjeđenja svojih znanja, vještina i sposobnosti.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Visoka škola Virovitica

Odjel za turizam