Drage kolegice i kolege,

Dozvolite da Vam u nekoliko rečenica naznačim kakvi su planovi što se tiče jesenskog ispitnog roka i održavanja nastave u akademskoj godini 2020./2021.

Molim Vas da uvažite da su ovi planovi podložni promjenama, koje će diktirati nešto na što svi zajedno nemamo utjecaja, a to je epidemiološka situacija. No, u ovom trenutku, to je ono što znamo i planiramo, te Vas o tome želimo informirati.

  • Svi ispiti na jesenskom ispitnom roku održavat će se online, onako kako je to bilo tijekom proteklog ljetnog ispitnog roka.
  • Nastavno na to, neće biti privremenog rujanskog smještaja u studentskom domu.
  • Useljavanje u studentski dom planiramo za kraj rujna/početak listopada, uoči početka nove akademske godine.
  • Ukoliko ne bude moguće normalno odvijanje nastave, nastava će se odvijati kombinacijom nastave u prostoru Visoke škole i online nastave putem Zoom Svaka grupa (jedna studijska godina na smjeru, npr. Računarstvo 1. godina, Poduzetništvo 2. godina, Menadžment ruralnog turizma 3. godina itd.) će nastavu pohađati jedan tjedan u prostoru Visoke škole a zatim dva tjedna slušati online nastavu. Tim načinom će svaka grupa studenata imati u semestru odrađenih najmanje pet tjedana intenzivne nastave uživo te deset tjedana online nastave.
  • Online nastava podrazumijeva, ali nije ograničena na, korištenje Zoom platforme na svim studijskim smjerovima, uz distribuciju materijala putem Loomen Na predavanjima će biti obvezno korištenje kamere. Online predavanja, tamo gdje je to nužno, nastavnici će raditi iz prostora Visoke škole, na način da studentima bude vidljiva i ploča.
  • Tijekom boravka u prostoru Visoke škole, sve propisane epidemiološke mjere morat će biti poštivane (obveza nošenja maski i rukavica, mjerenje temperature na ulasku u prostor i sl.). Mjere će biti propisane u obliku službene radne procedure unutar Sustava upravljanja kvalitetom te ćete o njima biti pravodobno obaviješteni.

Dekan

dr.sc. Oliver Jukić, prof.v.š.