Tijekom 2019. godine, Odjel za turizam Visoke škole Virovitica, u suradnji s partnerima iz Hrvatske (Visoko gospodarsko učilište Križevci) i partnerima iz Mađarske (University of Kaposvar, Somogy Chamber of Commerce and Industry i Chamber of Commerce and Industry of Zala County), izradio je i prijavio projekt na Drugi poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru  Interreg V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020.

Prijavljen projekt pod nazivom „Comprehensive educational support of gastro-service providers facilitating demand on emerging special dietary restrictions consumer market“ (GASTROTOP) odobren je za financiranje, pri čemu će se u narednih 60 dana obaviti tehnička priprema kako bi se započela provedba projekta.

Provedba projekta je povjerena projektom timu Odjela za turizam, koji će činiti nastavnici doc.dr.sc. Dejan Tubić, v.pred., prodekan za razvoj, Rikard Bakan, mag.oec., v.pred., pročelnik Odjela za turizam i Božidar Jaković, mag.oec., v.pred, voditelj Centra za upravljanje kvalitetom.

U okviru projekta, glavne aktivnosti su umrežavanje studenata s dionicima iz prakse kroz brojne projektne aktivnosti, obuka i obrazovanje polaznika u segmentu gastro industrije, provedba istraživanja tržišta (potrošača i restoratera) za potrebe unaprijeđena prakse gastro turizma te izrada materijala za obuku i edukaciju. Također, uspostavit će se informacijsko komunikacijska platforma pružatelja organskih i drugih poljoprivrednih proizvoda koji mogu biti predmet turističke ponude i turističkih atrakcija za gastronomski turizam te ostale aktivnosti sukladno definiranim projektnim ciljevima.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

ODJEL ZA TURIZAM

VISOKA ŠKOLA VIROVITICA