Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrenula je niz tematskih predavanja za korisnike programa Erasmus+ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima.

Drugo tematsko predavanje održat će se 30. studenoga 2020. od 14 do 15:30 sati, a namijenjeno je dolaznim i odlaznim studentima programa Erasmus+, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.

Tema predavanja je Application of mindfulness techniques for successful coping with stress, a održat će ga izv. prof. dr. sc. Josipa Mihić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudionici ove virtualne radionice upoznat će osnovna načela prakse usredotočene svjesnosti (mindfulness prakse) i rezultate znanstvenih istraživanja o učincima koje primjena ove prakse može imati u zaštiti mentalnog zdravlja. Također će biti pojašnjeni kognitivni i fiziološki mehanizmi koji pridonose pojavi stresa i neugodnih emocionalnih stanja. Naglasak radionice bit će na iskustvenim vježbama i primjeni jednostavnih mindfulness meditacija koje mogu pomoći u nošenju sa stresom i regulacijom emocija, kako u radnom okruženju tako i u privatnom životu. Vježbe se sastoje od osvještavanja prirode aktivnog i zabrinutog uma, razvoja svjesnosti o tjelesnim senzacijama, vježbi disanja i aktivacije parasimpatičkog živčanog sustava i relaksacije. Sudionici radionice bit će upoznati i s takozvanom neformalnom mindfulness praksom koju mogu primjenjivati u svakodnevnom životu.

Radni jezik je engleski, a predavanje će se održati online preko aplikacije Zoom. Sudjelovanje na tematskom predavanju je besplatno i prijava je moguća putem poveznice https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=w3IlDWdrk0G4BaQz4Gv2iTrNaCEGk-ROr0GrhouEP8dUOE1aOVAzRUQ2MURTOVdQUDQ2OERCMEJORC4u  do 28. studenoga 2020. uz mogućnost prijevremenog zatvaranja zbog ograničenih mjesta.

Više o tematskim predavanjima Agencije za mobilnost i programe Europske unije možete pronaći na njihovim mrežnim stranicama https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/zajedno-smo-jaci/tematska-predavanja-za-korisnike/.

Veselimo se virtualnom druženju!

Erasmus+ koordinator